Wednesday, September 8, 2010






ha3!..about this one!..,dude!. i just cant forget about this...mcm ni cerite dier kengkawan....mule2...saye ngan kawan2 nak pilih kelab ape nak masuk ea...mcm dah pening dah ni...tetibe member sume nak masuk kelab lakonan...pastu sy fikir sy ni tak biase pun belakon2 ni...kat skolah dulu pun tak pnah active pun dalam persembahan2 ni..dulu just pergi skolah balik skolah je...ha3!...then kawan2 pun suruh jgak sy masuk..pastu sy pun masuk laaa...pastu dalam kelab lakonan ni kiteorang diberi tugas untuk membentuk satu group lakonan...dan setiap group mesti perform atas pentas....tema dier iklan raye atau atau iklan puase...tapi kiteorang buat iklan raye...tajuk iklan raye kiteorang..."Berhati - hati di jalan raye, Slamat hari raye"...ha3!..tajuk dier mcm best je kan3?..huuuu!...jalan cerite dier mcmni ea kengkawan

 
 
...dalam susane kampung..ade laa seorang remaje ini..dier ditugaskan oleh mak dier untuk membeli ayam untuk dibuat rendang ea kengkawan...jadik dier pun pergi ke pasar membeli ayam..namun ayam hanye tinggal satu sahaja kerana permintaan ayam melonjak naik sewaktu raye mcmni...jadik dier pun berebut dengan seorang kaum india ini..yang dipanggil "Macha"..namun kedue - due belah pihak tidak berjaye mendapatkan ayam itu...tapi seorang nenek tue yang dapat...ha3!..lepastu...mak kepade remaje ini pun panggil lah anak nyer balik dengan rase kecewe nyer...jadik anak dier pun bali dengan menungang motosikal..tapi malangnyer remaje ini excident terlanggar van "Macha"....jadik penamat cerite ini adalah dengan nasihat yang diberi oleh atok yang sedang bace surat khabar...nasihat dier.."Berhati - hati di jalan raye janganlah pandu laju"...dah abesss!...ha3!...eh tu knape ade yang tetido tuh!!!...ha3!!..dah2 bangun2..he3!..ok sy ade satu soalan !...cube teke watak ape yang sy pegang dalam iklan ni!!!????...ha3!..

2 comments:

  1. ajiq pgg watak macha 2.. hehehe.. mat bangla 2 kn

    ReplyDelete
  2. hahaha!!...yup tepat skali!!..>_<

    ReplyDelete